De Eifel, een prachtige plek om vakantie te houden………en ook om er te wonen!

Steeds meer mensen uit Nederland en België ontdekken de Eifel als woonbestemming. Waarom? Binnen een paar uur met de auto ben je in een gebied dat werkelijk totaal anders is qua natuur, qua cultuur en zeker qua volksaard, dan we gewend zijn. Een paar steekwoorden: rust, schone lucht, een prachtig zeer afwisselend landschap met uitgestrekte bossen en weidse vergezichten, vriendelijke mensen, totaal andere bouwstijl en grootte van huizen en boerderijen, vele traditionele gebruiken die men ook echt in ere houdt.
Zoals men hier zegt: Wij wonen waar anderen vakantie houden!
 
De laatste jaren ontvluchten steeds meer mensen de hectische drukte, de overbevolking in de steden en de steeds hoger wordende woonlasten en kosten voor levensonderhoud in Nederland en België en zoeken hun droomhuis ergens anders.
De huizenmarkt in de Eifel biedt voor hen een enorme keuzemogelijkheid: er zijn veel huizen, boerderijen en bijzondere objecten in alle prijscategorieën te koop. De prijzen zijn beduidend lager dan in Nederland en/of België en daarbij zijn de huizen groot en ruim van opzet waarbij in de meeste gevallen ook een flink terrein c.q. tuin hoort.
Privacy en rust in ongekende mate, mogelijkheden voor knutselaars, stalling voor eigen auto(s), camper of caravan onder Uw eigen dak! Voor dierenvrienden is er een ruime keuze en dan is het houden van één of meerdere honden en/of paarden geen onbereikbare wens meer. Ook de liefhebbers van kleindieren en vogels kunnen al hun dromen waar maken. Wat dacht U van de mogelijkheden voor de liefhebbers van tuinieren?
 
De kosten voor levensonderhoud zijn, uiteraard afhankelijk van levensstijl, in het algemeen minder dan in Nederland en België. De mensen in de Eifel zijn vriendelijk en behulpzaam, hebben geen haast en staan zeker open voor “buitenlanders” als buren. U zult het hopelijk voor een groot deel al wel ontdekt hebben tijdens Uw vakantie en zoektochten hier.

U bent serieus op zoek naar een object in de Eifel? Eifel Plus Immobilien kan U daar bij helpen!
Wij, dat zijn Wanda Oud als makelaar en Erik van Duin als architect, wonen sinds een aantal jaren in de Eifel. We kennen het land, de mensen en de gewoontes. We hebben hier ons eigen makelaarskantoor en richten ons met name op de bemiddeling tussen verkopers van (oudere) huizen, boerderijen en bijzondere objecten en aspirant kopers uit Nederland en België.
Zelf hebben we er heel lang over gedaan voordat we onze ideale plek hadden gevonden. We zijn hierdoor in contact gekomen met vele makelaars die in de Eifel, het Moezelgebied en de Hunsrück actief zijn. Helaas zijn we te vaak slecht (of helemaal niet) geadviseerd en geïnformeerd. Ook al hadden we ons heel goed voorbereid, goed ingelezen in de materie en leerden we steeds weer van onze fouten: toen we eindelijk een boerderij gekocht hadden waren we bijna ons felbegeerde land meteen weer kwijt! Ook de vele regels en verplichtingen tijdens en na de koop van het huis waren een niet altijd aangename verrassing en kostten in ieder geval meer geld dan we verwacht hadden.
 
Ons streven is dan ook niet alleen te bemiddelen bij het zoeken en kopen van een huis of boerderij maar ook de aspirant-koper zoveel mogelijk met raad en daad terzijde te staan. Dit kan zijn bij onderhandelingen bij de bank, bij de notaris, bij de gemeente, enz. enz.
Ook als je dan uiteindelijk het huis van je dromen hebt gekocht is het plezierig dat je kunt terugvallen op iemand die je wegwijs kan maken in de omgeving: waar koop je wat, waar vind je een dokter, wie kan je inschakelen bij een eventuele verbouwing, enz. enz.
Erik is architect met meer dan 30 jaar ervaring in het bouwen en verbouwen van allerlei soorten panden. Daarbij heeft de restauratie van mooie originele, maar vaak totaal verwaarloosde, huizen en boerderijen zijn speciale interesse: wat is er mooier dan van een ogenschijnlijke “ruïne” een fantastisch woonobject te maken dat er uiterlijk in volle glorie weer typisch ’Eifels’ uitziet en van binnen volledig is aangepast aan Uw wooneisen, aan de huidige energie eisen en een absoluut optimale woonatmosfeer heeft! Hij kan U daarbij adviseren, plannen maken, kosten berekenen en de juiste ambachtslieden inschakelen. Indien gewenst het hele bouwtraject ook begeleiden.
 
 
Men zegt hier vaak: het beste spaarboek is het ‘Grundbuch’!
Onroerend goed is waardevast en wordt door verbetering alleen maar meer waard. Een prima belegging en een stevige spaarpot voor later! We zijn U graag behulpzaam bij het zoeken naar een passend object!
Veel huizen staan hier in de z.g. ‘stille verkoop’, dat wil zeggen dat ze wel te koop zijn maar dat de eigenaar niet wil dat dit algemeen bekend is. Van velen weten we het, dat is het voordeel als je in de omgeving bekend bent en veel mensen kent.
Laat ons weten wat U zoekt. We verheugen ons erop met U kennis te maken!